8 Temmuz 2008 Salı

İspanya'da Teknik Adama Saygı Bitti

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Luis Aragonés Marca Gazetesine bir demeç vermiş, o demeci de Radikal yayımlamış. Kısaca şöyle;

"İspanyol Marca Gazetesinde bir demeci yayımlanan Aragones, Euro 2008 finalinde Almanya'yı mağlup ederek Avrupa Şampiyonu yaptığı ülkesindeki çalışma şartlarıyla ilgili olarak "İspanyol futbolunda teknik direktöre saygı bitti" diye konuştu. Tecrübeli çalıştırıcı, İspanya'da basının ve kulüp yöneticilerinin teknik direktöre saygı duymadığını savunup, "Bazıları her şeyi bildiklerini zannedip konuşuyor, ama hiçbir şey bilmiyor. İspanya'da teknik direktörlerle ilgili yaşananlar bazen hiç yaraşır değil" değerlendirmesinde bulundu."

Hocam hiç endişelenme, burada da yabancılık çekmeyeceksin. Hatta belki İspanya'yı da arayabilirsin bu anlamda baktığında. Bizde futbolu senden iyi bilmeyen basın mensubu kafadan yok bir kere. Hepsi senden iyi bilir, bunu kabullen öncelikle. Artı, bırak basını, maçlarına gelen ortalama 30-35 bin kişiden en az 15-20 bini de senden daha iyi biliyor olacak futbolu. Burası Türkiye çünkü, biz futbolun kitabını yazmış bir milletiz. Bakma bir dünya kupası, bir de avrupa kupasında toplam 2 tane yarı finalden başka bir icraatımız yoktur ulusal futbol anlamında ama, biz istemiyoruz onun için yok. Şimdi sorabilirsin sen "ya madem her maç 15-20 bin teknik direktör maça geliyor, niye bunlar teknik direktörlük yapmıyor o zaman ?" diye. Onlar da istemediklerinden hocam. Yani her gün antrenman, her gün koş, duş al, giyin, soyun zor geliyor insanlarımıza. Ama futbol bilgelikleri konusunda laf edilemez. Lig başlasın, üç beş maç sonra ne demek istediğimi daha net anlarsın sayın Hocam. Velhasıl, Avrupa Şampiyonu Hoca'yım diye burada ayrı bir izzet-i ikram bekleme. Burası Türkiye.. Burada herkes futbolu en az senin kadar bilir Hocam !!!

İspanya'da teknik adama saygı bitti ha.. İlahi Aragones.. Türkiye'de hiç başlamadı ki be hocam.. Hiç başlamadı ki...

Yazı: King Santillana

Hiç yorum yok: