7 Temmuz 2008 Pazartesi

Ergenekon, ABD Merkezli Operasyon

Türkiye’de komünist hareketin ön önemli isimlerinden olan Mihri Belli (92), Bodrum’daki evinde merdivenlerden düşerek sağ ayağını iki yerden kırdı.
Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Belli’yi, Bodrumlu TKP’liler ve Yurtsever Cephe üyeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. TKP Bodrum İlçe Başkanı Ahmet Aksüt, TKP Muğla İl Başkanı İskender Döğer ve Yurtsever Cephe Bodrum Sözcüsü Ayhan Karahan’ı karşısında gören Belli çok mutlu olduğunu söyledi. Ziyaretçileri Belli ve eşi Sevim Belli’ye çiçek verdi. Ziyaret sonrası Ergenekon operasyonunu değerlendiren Belli, “ABD merkezli, derin devleti çözmek amacı yok” dedi. Belli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Operasyon tamamen ABD merkezli. Operasyonda alınan kişiler arasında gerici unsurlar da var. AKP’nin muhalefeti tasfiye hareketidir. Belli bir süre içinde gerici unsurlarla AKP’nin anlaşması yüksek ihtimaldir.
***
Ama doğru, Mihri Belli ne solcu sayılır, ne de daha önce hiç darbe görüp yaşamadığı için(!) Ergenekon soruşturması kapsamında gündeme gelen darbe iddialarını ciddiye alır.. Değil mi?????

1 yorum:

Hakan Yenilmez dedi ki...

Muhalefet muhalefetliğini hükümet iktidarlığını yapıyor, çıkar kavgası bu ülkeye kalıyor. Ama hukuk adına yapılan hukuksuzluklar alıp başını gidiyor ve çıkar elde eden sadece dış güçler oluyor. Halkımıza ise hep sağduyu düşüyor, uzun lafın kısası bu senaryo her zaman başucumuzda duruyor.