8 Ağustos 2009 Cumartesi

Sharon Stone


Yaş: 50 (bence de oha)

7 Ağustos 2009 Cuma

Taraftar Grupları Bildirisi

Başta futbolu yönetenler olmak üzere kulüpler‚ emniyet güçleri‚ basın ve futbolun tüm unsurları tarafından sadece "gelir elde edilecek tüketiciler" olarak görülen; zaman zaman da bazı olumsuz sahneler öne çıkarılarak neredeyse "terörist" muamelesine maruz bırakılan taraftarlar‚ diğer tüm unsurlar Federasyonlarda temsil edilirken‚ kendilerine bir yer bulamamışlardır.

Bunun doğal sonucu olarak‚ taraftarların yaşadığı sorunlar Federasyonlar bünyesinde tartışılamamış‚ gerçek öznenin kendisini ilgilendiren konular hakkındaki görüşleri ve sorunlara yönelik çözüm önerileri gündeme getirilememiştir. Bu nedenle‚ çözümü mümkün pek çok konu kangren halini almış ve tarafları farklı kutuplara itmiştir.

Deplasman biletleri konusu da -bilhassa bazı "Anadolu kulüpleri" tarafından- istismar edilen önemli bir konudur.

Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan‚ eşitlik ve adalet kavramlarıyla korunan bir hak suistimal edilerek‚ rakip takım taraftarından haksız kazanç elde edilmek istenmektedir.

Son olarak Denizlispor yonetiminin Denizlispor-Fenerbahçe karşılaşmasının rakip taraftara ayrılan bölüm için bilet fiyatlarını 100TL olarak belirlemesi‚ taraftarlarımız arasında infial yaratmıştır.

Kendi taraftarlarına sezonluk kombine bileti için belirledikleri bedeli bir maç için istemektedirler.

Söz konusu yöneticiler yasa ve yönetmeliklerle sınırlı bir alanda faaliyet gösterdiklerini unutmuş‚ her istediklerini‚ istedikleri biçimde yapabileceklerini düşünmektedirler.

Türkiye Futbol Federasyonu´nun buna seyirci kalması bir ilgisizliğin göstergesidir.

Taraftarlara yönelik türlü sınırlandırmaları yetkileri gereği kurallaştıranların‚ sıra taraftar haklarına gelince bilgisizlik‚ çaresizlik ve vurdumduymazlık içinde olmaları düşündürücüdür.

Bu çerçevede biz Fenerbahçe Taraftarları‚ başta Fenerbahçeliler olmak üzere futbolseverleri; taraftarı yolunacak kaz gibi gören bu ve benzeri uygulamaları kınamaya ve protestoya davet etmekteyiz.

Çok sayıda taraftarımızın takımının yanında olamamasına neden olacak‚ bu fahiş fiyat uygulaması nedeniyle ilgililer hakkında yasal yollara başvuracağımızın da bilinmesini istiyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonu´nu ise‚ önce bu tarz uygulamaları gerekli tedbirleri alarak derhal durdurmaya‚ sonrasında ise futbolun en temel unsurlarından biri olan taraftar temsilcilerinin Türkiye Futbol Federasyonu´nda temsili için olması beklenen çalışmaları yapmaya davet ediyoruz.

Spor kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

FENERBAHÇE TARAFTARLARI

GFB

KFY

GRUP CK

1907 UNİFEB

GRUP LACİVERT

Vamos Bien

Grup İzmir

Sarı Lacivert Derneği

FeDeR (Fenerbahçeliler Derneği)

Albay Dursun Çiçek'ten RTÜK Hakkında Suç Duyurusu

Albay Dursun Çiçek'in avukatı Mustafa Çevik tarafından sunulan suç duyurusu dilekçesinde, ''Taraf gazetesinde 12 Haziran tarihinde yayımlanan haberle gündeme gelen 'kağıt parçasının' kimler tarafından üretildiği ve bahse konu gazeteye servis edildiğine yönelik araştırma ve soruşturmaların devam ettiği'' belirtilerek, aynı konuda Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı tarafından aynı gün geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı ve yayın yasağı konulduğu kaydedildi.

''Bahse konu yasal yayın yasağına rağmen kağıt parçası hakkındaki yayınların sürdürülmesi ve bu konuda başta RTÜK olmak üzere ilgili kamu kurumlarının gerekli tedbirleri almaması, anayasal hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkesinin açıkça ihlal edilmesidir'' görüşü savunulan dilekçede, ''Taraf gazetesinin yasa dışı yayınları üzerine, RTÜK'ün denetim sorumluluğunda olan bazı televizyon kanallarının yayınlarında, Çiçek'in adı, unvanı, imzası ve en önemlisi resmi deşifre edilerek, bazı fanatik kişi ve örgütlere hedef gösterilmesi ile RTÜK'ün yasal sorumluluğuna verilen yayın ilkelerinin maksatlı ve sistemli olarak ihlal edilmesine neden olunmuş ve açıkça suç işlenmiştir'' iddiasında bulunuldu.

Söz konusu yayınlarla Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkındaki Kanun'un da ihlal edildiği öne sürülen dilekçede, ''Bir aydan fazla süren ve tek merkezden emir almışcasına, askerlerin sivil mahkemede yargılanmasına yönelik yasa değişikliğinin onaylanmasını müteakip birden sona eren bahse konu televizyon yayınları, Çiçek'e yönelik iftira ve karalama kampanyasına dönüştürülmüştür'' denildi.

Dilekçede, şunlar kaydedildi: ''Çiçek'e yönelik maksatlı ve gerçek dışı bilgileri içerecek şekilde, başta Samanyolu Haber ve Samanyolu TV, Kanal 7, Kanal 24, ATV ve TRT 2 olmak üzere bazı televizyon kanalları tarafından karalama ve iftira kampanyasına dönüştürülen televizyon yayınlarının önlenmesine yönelik gerekli tedbirlerin alınması konusunda yasal yetkili ve sorumlu olan RTÜK, bahse konu yasal sorumluluklarını yerine getirmemiştir. RTÜK'ün görevini ihmal etmesini fırsat bilen bazı televizyon kanallarının iftira ve karalama kampanyaları ile yargısız infazı hedef alan maksatlı ve sistemli yayınlarını sürdürmesi, Çiçek'in başta mesleki kariyeri olmak üzere, maddi ve manevi yıpratılması ve zarar görmesine neden olmuştur.''


O kadar büyütülen olayın sonuç olarak özeti budur.

Prof. Dr. Haberal'ın Günlüğünden

14 NİSAN 2007
Rektörler konseyinde yaptığım konuşmada herkesi Tandoğan Meydanı'na 14 Nisan'da davet etmiştim. O gün 1 miyona yakın insan topluluğu katıldı. Ben bir vatandaş olarak katıldım. Başkent Üniversitesi olarak pankartla ve gururla yürüdük. Bu bir başlangıçtı.
19 MAYIS 2007
Bugün Samsun'da yine cumhuriyeti koruma mitingi vardı. Binler katıldı. Kanal B canlı verdi. Bugün ayrıca diyalog gurubu ile Türkiye Muhtarlar Derneği ile cumhuriyeti koruma yolunda müşterek hareket etme kararı aldık. Protokol imzaladık yine Kanal B den haber olarak anında saat 13.30'da yayınlandı.
27 NİSAN 2007

Saat 23.15'te TSK adeta bir muhtıra verdi. İlk kez bu denli bir TSK bildirisi oluyordu. Maalesef Başbakan, Meclis Başkanı ve Dışişleri Bakanı ülkemizi bu noktaya getirdiler...
15 ŞUBAT 2007

İstanbul Hastanesinin davetiyesini Süleyman Bey'e götürdüm. bu arada yine ülkemizi konuştuk. durumu Süleyman Bey'e anlattık. 'Mesut Yılmaz gelsin görüşelim' dedi. Artık herkesin bizim söylediğimiz noktaya geldiğini belirttim."

Bu yazılardan darbe çıkaranlar bana haber versin.

6 Ağustos 2009 Perşembe

5 Ağustos 2009 Çarşamba

Çaktırmadan Yapılan Zamlar

Benzine arka arkaya yapılan ufak zamlar neticesinde litresi 2.92 TL'den 3.29 TL'ye çıkmış oldu. Böylece 50 litrelik bir depo 146 TL'ye dolarken artık 164.5 TL'ye doluyor.

Ama öyle demeyin, bu ülkede gerçekten enflasyon düşüyor, zam falan olmuyor!

3 Ağustos 2009 Pazartesi

Alkole Sansür

Malumunuz, demokratik ve en çağdaş iktidarımız alkollü içeceklerin reklamlarında yemek ve benzeri içmeyi özendirici(?) yiyeceklerin kullanımını yasakladı.

Bu da Yeni Rakı'nın cevabı!

TRT Nereye?

TRT1'in haftalar öncesinden izleyicilerine ‘tarihte ilk’ diyerek duyurduğu Mescid-i Aksa’dan Miraç Kandili canlı yayınının aynı mekandaki Kubbet’üs Sahra’dan yapıldığı ortaya çıktı. 2002'den beri her yıl daha beter skandallarla karşımıza çıkan TRT'nin yerel televizyonlarla aynı seviyeye düşmesi bana göre yakındır!

Özledik!