21 Mart 2009 Cumartesi

Ayıp Ettik Arda, Kusura Bakma!

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Arda Turan, kendilerine destek vermeyenlere sitem etti, “Keşke herkes bizi destekleseydi. Bölünmeseydik. Final Kadıköy’de diye bazı insanların yüreğine iniyordu. Keşke final Ali Sami Yen’de olsa da Fenerbahçe ya da Beşiktaş final oynasa. Çok fazla bir şey söyleyip bu üzüntüyle kimseyi kırmak istemiyorum” dedi..

Arda böyle söylemiş. Nerede söylemiş ? İzlemedik ama Hamburg maçından sonra televizyonlara verdiği demeçte söylemiş. Gazeteler de yazmış..

Şimdi bu Paşaya bir iki satır kelam etmemiz şart. Öncelikle demeliyiz ki "Bu ne cüret ?" Bir Fenerbahçelinin Galatasaray-Hamburg maçında kimi tutacağını sorgulama hakkını, televizyonlara çıkıp "hadi şimdi kına yakın kıçınıza, bakın elendik işte" babında demeç verme rahatlığını, öz güvenini, ve de cüretini nereden bulduğunu sormak lazım elbette..

Yine sormak lazım Arda Bey'e, ezeli rekabetin doğası yeniden mi yazıldı ? Artık kan kardeş miyiz Avrupa Kupalarında ? Can-ı gönülden destekliyor muyuz birbirimizi ? Böyle mi artık ? Yoksa sadece siz ilerlerken mi geçerli bu durum ? Yani siz ilerlerken desteklemek bizim görevimiz, vatan borcumuz, Türklüğümüzün gereği, insanlığımızın nedeni, varoluşumuzun amacı.. Ama biz ilerlerken sizin böyle bir zorunluluğunuz elbette yok.. Bu mu ?

Daha geçen sene en Milano'lusundan daha fazla İnter'li, en Endülüs'lüsünden daha fazla Sevilla'lı, en Londra'lısından daha fazla Chelsea'li olanlar başka coğrafyada mı yaşıyordu ? Hem ne deseydik Arda Bey ? "Gelin, Fenerbahçe'nin mabedinde Uefa finali oynayın, hatta kupayı da kaldırın, ondan sonra envayi çeşit espri, envayi çeşit dalga geçme, envayi çeşit temaşa, envayi çeşit nümayişle konuşun da konuşun" mu deseydik ?

Ezeli rekabetin doğasını biz yaratmadık. Siz de yaratmadınız. Atletico Madrid'li de yaratmadı, Real Madrid'li de.. Milan'lı da yaratmadı, İnter'li de.. Roma'lı da, Lazio'lu da, Arsenal'li de, Tottenham'lı da.. Bu durum, rekabetin olduğu yerde doğal sonuç. Bunu herkes gibi Arda Bey de biliyor ama maksat Fener'e gol olsun işte..

Bir de demecinin içinde öyle bir cümle var ki, üzerinde durmadan geçilemeyecek cinsten. Diyor ki "Keşke final Ali Sami Yen'de olsa da Fenerbahçe ya da Beşiktaş final oynasa." Hani üzerinde en az 10 paragraf yazı yazılacak bir cümle bu aslında ama, zengin Türkçe'mizde öyle güzel deyimler, öyle güzel tabirler var ki, 10 paragrafın anlatamadığını anlatabiliyorlar. İşte biz de bu nadide cümle için onlardan birini kullanıp 10 paragraf yazmaktan yırtmış olacak ve diyeceğiz ki "Atma Recep, Din kardeşiyiz..."

Velhasıl.. Demek Fenerliler desteklemediler ha sizi ? Siz ki yıllardır Fenerbahçe'yi her Avrupa Kupası maçında çılgınlar !! gibi desteklemenize rağmen, onlar size böyle davrandılar ha ? Vay anasını sayın seyirciler.. Harbiden çok ayıp etmişler !!!...

Yazı: King Santillana

Ömer Çavuşoğlu



Buralarda Türk televizyonlarını izleme şansımız olmadığından anca tanık olabildik; o nasıl zevkle bir gülüştür öyle!! :)

Ne F-16'lar, ne de füzeler,
Çavuşoğlu Ömer Cimboma gömer!

Mehmetçik Basri - Lugano

Kaybolan ruhumuzun son emaresine sahip çıkın !..

20 Mart 2009 Cuma

Saffron Burrows

O Bildiğimiz Eski X, Y, Z Değil

Tarihinin en kötü Arsenal’i, tarihinin en kötü Porto’su, tarihinin en kötü Dynamo’su derken, iki beraberlikle sonuncu bitirebildik bu sene Şampiyonlar Ligi maceramızı. Evet takım çok iyi değildi ama karşımızda "o bildiğimiz eski Arsenal, Porto, Dynamo olmayan" takımlar varken gruptan nasıl çıkamazdık?!

Bugün Şampiyonlar Ligi’nin en iyi 8 takımı arasında, tarihinin en kötü Arsenal’i ve tarihinin en kötü Porto’su var, bizim zayıf gruptan çıkan iki takım. Üçüncü olarak UEFA kupasına giden o bildiğimiz eski Dynamo olmayan Dynamo da UEFA Kupası’ndaki en iyi 8 takımdan birisi oldu. İyi mi?!

19 Mart 2009 Perşembe

Çıldırdık!

Saraçoğlu olmadı, Yoğurtçu Parkı'na bekleriz, sabaha kadar top tepersiniz çimlerinde.

O bayrağınızı da nerenize dikersiniz bilemem..

18 Mart 2009 Çarşamba

Eva Mendes



Çarşı Herşeye Karşı..

..AKP zihniyetine, asla!

çakma anarşistler sizi..

15 Mart 2009 Pazar

Sevdamıza Kimse Engel Olamaz

Sevdamıza kimse engel olamaz
bazen hüzün vardır, bazen mutluluk
Fener sevgisinin adı konamaz
Ne kupa büyüklüğü, ne şampiyonluk!

Güle Güle Kaptan

Büyük kaptan Ümit Özat kalpten oynadığı futbolu ne yazık ki kalp sorunları yüzünden bıraktığını açıkladı. Sevindirici olan, futboldan tamamen kopmayacak, yedek kulübesinden devam edecek. Bunun için ilk adımı Köln'de yardımcı teknik direktör olarak atacak. "Her son yeni bir başlangıçtır" demek gerek onun için bu zamandan sonra. Umarım uğruna ağladığı forma ile tekrar kesişir birgün yolu, bu sefer teknik adam olarak..

Sahi, kaç adam kaldı o forma için savaşan?