7 Temmuz 2008 Pazartesi

AKP Darbesini Göremeyen Solcu

*İşsizlik oranının artışı, ekonominin kötü gidişatı, Arap sermayesinin bir bir her yeri ele geçirmesi muhim değildir onlar için. Dinci bir burjuvanın halkı sömürmeye başladığını göremeyenlerdir bunlar. Din afyonundan nasiplerini almışlardır bir anlamda.

*Bütün bunlardan sonra hayali darbe muhabbeti yemine düşüp "aha darbecilere karşı çıktım en kral solcuyum uleyn" triplerine girerler.

*İşçiye dayak atan, küçücük çocukların kolunu büken polise dincilerin dolduruşuyla darbe olmayacak diye yalakalık yaparlar. Sermayenin oyuncağı olduklarının farkında bile değillerdir. Polis devletine doğru olan gidişat umurlarında bile değildir.

*Turizm adına ormanları katleden yeni yasaların da bu solcu için önemi yoktur. Açılacak nukleer santrallerin çevreye vereceği zararda muhim değildir bunlar için. AKP'li belediyeler tarafından katledilen hayvanlar mı o da ne? Varsa yoksa darbe darbe diye kafa ütülerler.

*Solculuğu sadece orduya karşı olmaya indirgeyen adamlardır bunlar.

*AKP'nin hayali ve şişirilmiş bir darbe balonu sunup, kendisini de bu darbe girişiminin karşısına yerleştirdiği senaryoda figüranlık yapan,yancı solcudur.

*Ergenekon operasyonundan medet umar. Mevcut siyasi iktidarın ve mevcut yargının çetelerden azade bembeyaz bir yaşam kurmak istediğine inanır.

*Birkaç faşist katili alabildiğince ağır cezalandırdığı için kendisini Kenan Evren'i alkışlarken bulması dahi mümkündür.

*Üniversitede türban yasağına karşı çıkıp Çarşamba mahallesinde yürümeye cüret edemeyenlerdir. Kenan Evren ile Atatürkçülüğü bir tutarlar. ülkücü faşist, laik faşist, ulusalcı faşist, Kemalist faşist gibi söylemlerde bulunurlar ama solun en büyük düşmanı olan din faşistliğini nedense es geçerler.

*Birçok açıdan iyi niyetli olduğunu varsayarsak üç maymunu oynayan iyimser bir solcudur. Oysa temelde savunduğu düşüncenin yaşayabilmesi için gereken zemin; eklektik düşünceden uzak, seküler ve modernizmdir. Bugün ülkede her türlü ilerleme düşüncesi yok edilirken, eğitim ve yüksek öğretim kurumları dogmatik düşüncenin kalesi halinde, islam devrimine eleman yetiştirme noktasına gelmişken, görme özürlüler için açılan okullar "gereksizdir, fazla masraftır" diye kapatılırken, insanlar iddianame ortada yokkken bir sene hapiste kalabiliyorken; yaklaşan değil gelmiş,başa oturmuş bir faşist yönetim varken, hala askerin olası bir hareketini eleştirmekle enerjisini kaybetmenin tek anlamı üç maymunu oynamaktır.

Hala solcuyum diyebiliyorsa; "madem demokratsınız neden Sivas katliamında Aziz Nesin'in kurtarılmasını engellemeye çalışan Cafer Erçakmak'ı aramıyorsunuz, madem darbe karşıtısınız neden hazır yapılı olan darbelerin sorumlularına ses çıkarmıyorsunuz, madem operasyonunuz derin devlete karşı niye kanlı pazar'da, 1 mayıs 1977'de, Maraş, Çorum, Gazi, Sivas ve daha nicesinde parmağı olanları tutup ortaya çıkarmıyorsunuz,neden fail-i meçhullerden söz etmiyorsunuz?" sorularını acilen AKP'ye yöneltmesi gereken insanlardır.

not: bütün bunları gören ve bunlarla birlikte tüm darbelere karşı olabilene değildir lafım.

Hiç yorum yok: