27 Haziran 2008 Cuma

Yazık Garibanlara..


Çalışma Bakanı Faruk Çelik, TBMM Genel Kurul Salonu’ndaki turuncu renkli ceylan derisi koltuklar ile beyaz mermer ve ışıklandırmanın milletvekillerini rahatsız edip yorduğunu söyledi. Koltukların ve ışıklandırmanın değiştirilmesini isteyen Çelik, “Çalışma ortamı sağlıksız, arkadaşlar uzun süre içeride oturamıyorlar. Çok şikâyet var” dedi.
Çelik, TBMM Genel Kurulu Salonu’nda çıkan gerginlikler ve AKP’nin karar yeter sayısına ulaşmakta zorlanmasının nedenini buldu. Turuncu koltuklar için “pembe” ifadesini kullanan Çelik, Genel Kurul Salonu’nun fiziki dizayn, renkler açısından çalışma şartlarına uygun olmadığını belirtti. Çelik, şunları söyledi:

“Milletvekilleri yoğun çalıştığı için çalışma ortamının bu yoğun ve uzun süreye uygun dizaynı önemli. Meclis’in iç dizaynına bakıldığında renkler çok rahatsız edici ve yorucu. Uzun süreli Meclis’in içinde oturmakta arkadaşlar zorlanıyorlar. Kürsüye yakın oturanlar karşıdaki beyaz mermerden ve ışıklardan geride oturanlar renk cümbüşünden rahatsızlık duyuyorlar.
Pembe parlak koltuklar, parlayan beyaz mermer ve aşırı ışıklandırma var. Gerçekten içeride uzun süre durulmuyor. Aslında eski Meclis’i hatırlıyoruz. Orada ahşap mobilya ağırlıklı idi. TBMM’nin gözü yormayan dikkat dağıtmayan bir yapısı vardı. Sonra malum proje çerçevesinde böyle bir yapı yapmışlar. Arkadaşlarda sürekli göz ve beyin yorgunluğuna ilişkin şikâyetler var. Kendimizi gündeme adapte edememe, uzun süre bağlantı kuramama sorunu var.”

Çelik, TBMM’deki çalışma saatlerinin de sağlıksız olduğunu belirtti. Milletvekillerini, ağır ve tehlikeli işlerde çalışan işçilerle kıyaslayan Çelik, şunları söyledi:
“Ağır ve tehlikeli işlerde çalışma süresi 7.5 saat. Uzun süre çalışan işçi daha fazla mesai ile çocuklara daha fazla imkan sağlamak ailesini mutlu etmek için çalışıyor. Milletvekili de 70 milyonu mutlu etmek yüzünü güldürmek için çalışır. Milletvekilleri millete karşı sorumlu oldukları için ağır ve tehlike arzetmeyince uzun süre çalışmalarında mahzur yok. Ama şartları iyileştirilmeli.”

Çelik, milletvekillerinin maaşlarıyla ilgili düzenleme konusundaysa, “Milletvekilinin maaşını denildiğinde konuşmamak en iyisi çünkü orada ciddi sorun var” dedi.
***
Yok artık bunlar iyice işi dalgaya vurdular bence insan yorum bile yapamıyor, milletten ses çıkmadıkça abartıya bile girdiler bana kalırsa. Çözüm olarak Tuzla tersanelerinde rahat batan işçilerle yerlerini değiştirmelerini tavsiye ederim..

Hiç yorum yok: