28 Haziran 2008 Cumartesi

Hep Destek Tam Destek

Antu.com forumlarından 2000’de çıkmıştı bu söz öbeği. O günden sonra Hep Destek Tam Destek (HDTD) sözü öyle benimsendi ki ilk sezonda şampiyonluğu getirdi Kadıköy’e uzun bir aradan sonra. Rize’de kaybedilen bir maç sonrası insanlar havalimanına koştular takımı bağrına basmak için. HDTD diyerek lisanslı ürünler alındı, kulübe destek olundu, iyi günde kötü günde beraberiz denildi. Ligi altıncı bitirdiğimiz 2002-2003 sezonunda insanlar stadyuma koştu. O gün için gayet doğru söylenmiş bir sözdü, yerini buldu, amacına ulaştı. Daha sonra rakipler tarafından taklit edilmeye başlandı. Hatta ünü o kadar yayıldı ki, HDTD Fenerbahçe tribünlerini aşarak atasözü muamelesi görerek reklamlara konu oldu.

Aradan geçen seneler içinde HDTD sözü daha da benimsendi. Hatta algılanma şekli, içeriği değişerek kimseyi eleştirmemek gibi bir mantık yüklendi HDTD’ye. Birisini eleştirmek istediğiniz zaman HDTD diyerek engellendiniz, fikrinizi sunamaz oldunuz. Özelliklede HDTD’nin çıkış yeri olan Antu’da.

Bu sezon içinde HDTD adına gerçekten güzel örnekler görmedik de değil. UNIGFB’nin Kezman’ın tartaklanması sonrası tesislere gidip Kezman’a destek vermesi ve Şampiyonlar Ligi’nin tamamlanması sonrası Maraton’da açılan pankart gibi.

Şimdi soruyorum, HDTD demek kimseyi eleştirmemek, yönetim ne yaparsa “tamam” diyerek sineye çekmek midir? Yanlış olduğunu bile bile sadece HDTD diyerek yanlışları savunmak veya susmak mıdır?

Hiç yorum yok: