18 Aralık 2008 Perşembe

Kazanmak İçin Her Yol Mübah

Seçime dönük oyunların hangi ipte oynandığını iyi saptamak gerek... 22 Temmuz seçimine oranla 6 milyon fazladan seçmenin ortaya çıkmasında bir sakatlık aramayalım. Çünkü 22 Temmuz seçiminden sonra yapılan nüfus sayımı, o seçimin 5,5 milyon eksik seçmenle yapıldığını zaten ortaya koymuştu. Skandal o seçimdeydi. Özellikle Onur Öymen sık sık uyarı yaptı ama kimse kulak vermedi. Onur Öymen konunun üzerinde hâlâ duruyor. Diyor ki:
- İstanbul, eksik seçmen yüzünden 84 milletvekili çıkaracak yerde 70 milletvekili çıkardı. İstanbul’da milletvekilliğini kaybedenler AİHM’ye başvurarak haklarını arayabilirler...
Önümüzdeki yerel seçimde “hile”, özellikle “seçmen kaydırma” yoluyla yapılacak. O tarafa özellikle dikkat...

Öyle anlaşılıyor ki, özellikle CHP’nin az farkla ilerde olduğu belediyelere yönelik ciddi ve pervasız bir nüfus kaydırma operasyonu düzenleniyor... Nilüfer ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey anlatıyor:
- 22 Temmuz seçimleri öncesi seçmen sayımız 150 bin idi. Bu sayı bir anda 197 bin oldu. Yüzde 30 artışı görünce kuşkulandık. Nüfus Müdürlüğü tarafından muhtarlıklara gönderilen listeleri inceledik. Yüzde 80’i seçmen, yaklaşık 5 bin kişinin gerçekte ilçemizde ikamet etmediklerini tespit ettik. İtirazımızı görüşen ilçe seçim kurulu hâkimliği 4 bin 100 kişiyle ilgili itirazımızı haklı buldu. Sonuç alır mıyız bilemem ama tamamına yakını Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinden gelmiş görünen bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk.
- Bu denli büyük seçmen kaymasını nüfus müdürlüğü nasıl izah etti?
- Sistem beyan esasına dayandığı için nüfus müdürlükleri yapabileceğimiz bir şey yok havasında... . Kötü niyetli iseniz, o ilçede kiralık bir evi adres olarak vermeniz ya da benim evimde oturuyor diyebilecek birini bulmanız yeterli...
Dikkat çekici olan... Ortaya çıkan bu tür seçim arızalarıyla AKP’nin hiç ilgilenmiyor oluşu... Onlar kendilerini tehdit eden bir tehlike görmüyorlar bu oynamalarda! Peki CHP ve MHP parti olarak konuyla ilgili mi? İki parti bir ortak kurul oluşturup yapılan sahteciliklerin üzerine gidebilirler. Seçimin iptalini de isteyebilirler. Ancak MHP çarşaf kavgasını tercih ediyor. CHP de parti olarak fazla tedirgin görünmüyor.. Nedense?

Hiç yorum yok: