30 Temmuz 2008 Çarşamba

Yihuuu Demokrasimiz Kurtuldu!

AKP, Anayasa Mahkemesi kurulu tarafından, eylemleri laikliğe karşı odak oluşturduğu gerekçesiyle 10'a 1 oyuyla mahkum edildi. Mahkum edilmek illa kapatmak, son vermek değil fakat bu ciddi ihtar karşısında bile 5 dakika düşünmeyi düşünmeyen AKP milletvekilleri çeşitli kanallarda üzücü ve trajikomik bir şekilde "Anayasa Mahkemesi AKP için durmak yok yola devam dedi" diyebilmekte. Türkiye'de siyasetin ve sığ demokrasi anlayışının geldiği noktayı bu sayede birkez daha görmüş olduk.
***
Bu dava sayesinde herkesin içinde bir Polyanna olduğunu da görmüş olduk. Yorum yapan herkesin ağzında "ders alma" lafı.. AKP bu dava sonucunda ders alacakmış falan falan..
Bu insanlar ya saf yada oynuyorlar, ötesi yok.. Şimdiye kadar PKK'ya mı ders verdik, Erbakan mı ders aldı, kim o korkup dersini alip hizaya gecen bi örnek istiyorum mümkünse..
Daha tırt bi laf duymamıştım, akp ders alacakmış..tabi tabi, bekle sen..
***
Dava sonucunda RTE çıkıp da "çok da bir tarafımızda yardım" derse şaşırmamak lazım, malum, ihalelerden havuza akan paralar,el altında bulunan devlet kaynakları, gemisi, pastorize yumurtası derken zaten gül gibi geçinip gidiyorlardı.
***
Bu arada konu AKP' nin kapatılma davası oldumu esip gürleyen, bildiriler hazırlayan fakat Ergenekon soruşturması yada 1 Mayıs olaylarında olduğu gibi insan haklarına aykırı uygulamalarda sesi çıkmayan Avrupa Birliği'nin adamı Lagendijk karar sonrası "rahatladım" demiş, kendisine buradan peçete vermek istiyorum.
***
Ergenekoncular da partileşse, bu kadar yaptıkları iddia edilen şeylerden sonra para cezasıyla yırtarlardı herhalde, yanlış yapmışlar. :)
***
Sonuçta kapatma davası akp aleYhine sonuçlansaydı, akp mazlum edebiyatı ile oylarını arttıracak, muhalefeti/ikamesi olmadığı için başka bir adla hortlayacak ve hadise kimseye ama AKP'ye yarayacaktı.

Kötü olan ise AKP bu davadan sonra en kısa zamanda kadrolaşma hamlesinin çapını genişletip, kanun ve yönetmelikleri değiştirecek ve karşısına çıkabilecek her türlü engeli zayıflatacaktır.

Türkiye asla eskisi gibi olamayacak diyemiyor insan, ama son 6 senedeki dönüşüm hiç bir şeye benzemiyor ve yürekleri parçalıyor. Kemalistin, laikin artık bir hakaret gibi kullanıldığı güzel memleketim ne hallere düştü biz bu hale nasıl geldik !!! Belki tıpkı rönesans, reform gibi Türkiye'de yeşil devi güreşerek yenmek zorunda. ama insan ya aksi olursa diyor ..

Hiç yorum yok: