2 Temmuz 2008 Çarşamba

Bu Mu Demokrat?!


Fırat, AK Parti Genel Merkezinde, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AK Parti’ye açılan kapatma davasına ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"Biz AK Parti olarak 22 Temmuz’da sandıkta verdiğiniz temsil yetkisine sonuna kadar sahip çıkacağız. Milletimizin uzun yıllar boyunca ağır bedeller ödeyerek elde ettiği demokratik ve ekonomik kazanımların bir kalemde silinip gitmesine hiçbir surette izin vermeyeceğiz. Bu başvuru, AB ile katılım müzakerelerine başlamış, Atatürk’ün işaret ettiği çağdaşlaşma hedeflerine her gün daha fazla yakınlaşan ülkemize ve aziz milletimize üçüncü sınıf bir hukuk anlayışı ve demokrasiyi reva görmektedir. Bir kısım yargı makamları, hukuku, iktidar mücadelesinin aracı haline getirmemelidir. Aksi takdirde bu tür hedeflerden en büyük zararı korkarız ki yine bir gün herkesin ihtiyaç duyacağı yargı kurumu ve hukukun üstünlüğü ilkesi görecektir. Unutulmamalıdır ki, demokrasilerde temsil yetkisinin kaynağı millettir. Demokrasi ve hukuk karşı karşıya getirilemez, getirilmemelidir. Türkiye bu çağda böyle bir tartışmanın içine çekilmeye layık değildir. Bu görüntüyü asla hak etmemiştir."

Dengir Mir Mehmet Fırat 13.03.2008 Akp kapatılması davası hakkında

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Ergenekon" soruşturması kapsamındaki son gözaltıları,
"Yargı kararlarına herkesin saygı göstermesi gerekir" diye değerlendirdi.
Fırat, TBMM’de gazetecilerin, gözaltılara ilişkin sorularını yanıtladı. Yargı kararlarına herkesin saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Fırat, "Yargının tarafsızlığına, bağımsızlığına saygı gösterilmesi lazım" dedi.
AK Parti’li Fırat, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nın gözaltılarla ilgili haberi yokmuş" diyen gazeteciye, "Öyle şey olur mu? Talimat vardır. Polis kendi başına yapmaz" diye karşılık verdi.

Dengir Mir Mehmet Fırat 01.07.2008 Ergenekon soruşturması gözaltıları hakkında

Daha ne söylenebilir ki? Kendi aleyhine dava olunca kükreyen dağları yıkan aslan, anca karşıtına soruşturma açılınca demokrat kesiliyor, demokrasinin en önemli unsuru bağımsız yargıya saygı duyuyor..YAZIKLAR OLSUN!!!

Hiç yorum yok: