10 Haziran 2008 Salı

AKP'nin Sol Liberal Aydınlara İhtiyacı Kalmadı


Yeni Şafak yazarı Kürşat Bumin 31 Mayıs tarihli yazısında arkadaşı Koray Düzgören için "Koray nerede sahi?" diye sesleniyordu. Hürhaber İnternet sitesi, halen Londra'da yaşayan Koray Düzgören'e ulaştı. Düzgören, Yeni Şafak'ta 19 Mayıs'tan bu yana hiçbir 'gerekçe' gösterilmeden yazılarının sonlandırıldığını anlattı.

Cömert telefonuma çıkamadı
Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert'in kendisinin mesajlarına yanıt vermediğini belirten tecrübeli yazar "Daha sonra telefonla da aradım. Sırf bu uygulama nedeniyle yaptığı çirkinliği ile yüzleşebilmesi için. Ama cesaret edip telefonuma çıkmadı" diye konuştu.

10 yıldan bu yana Yeni Şafak'ta düzenli yazılar kaleme alan Koray Düzgören'e göre asıl mesele başka. Düzgören'i dinlemeye devam edelim:

AKP'nin bize ihtiyacı kalmadı
"Ama asıl mesele bizim gibi, demokrasiyi, özgürlükleri çifte kriterlere başvurmadan savunan ve genel olarak ülkedeki vesayet rejimi İslamcıları da eziyor diye başkalarından ayırt etmeden onları da destekleyen, onlardan yana çıkan sol liberal aydınlara AKP çevresinin ihtiyacı kalmamış olması."

Demokratik görünmeye 'paydos' dediler
AKP'nin 'demokratik' görünmeye 'paydos' dediğini öne süren tecrübeli kalem iddialarını daha da derinleştirdi:

"AKP demokratik görünmeye paydos deyip, bürokratik militarizme teslim olarak; hatta ondan daha ileriye giderek 'kapatma davası'ndan kurtulabileceğini zannediyor. Bunun için de ifade özgürlüğü, medya özgürlüğü gibi kavramlar artık onlar için bir şey ifade etmiyor. Eleştiriye tahammülsüzlük bu yaklaşımın en somut göstergesi."

Yeni Şafak'ın 28 Şubat'ı
Bu anlamda Yeni Şafak Gazetesi'nin AKP'nin 28 Şubat'ını başlattığını vurgulayan Düzgören önümüzdeki günlerde safların daha da netleşeceğini belirterek şunları kaydediyor:

"Medyada yeni döneme geçiliyor. Saflar daha da belirginleşecek gibi görünüyor. AKP yanlısı birmedya, ulusalcıların yanısıra ikinc bir gerici, militarist ve devlete odaklı bir kesim olarak palazlanıyor."

İşte Düzgören'in açıklamasından diğer bölümler:

  • Demokrasi ve özgürlükleri savunmak, Türkiye'nin meselelerine bu yaklaşımlar çerçevesinde çözüm yolları aramak, hatta bu çözümleri tartışmak giderek daha zor bir hale geliyor.

  • İslami medya denilen İslami hassasiyetleri temsil eden medya organlarında yazmaya, çalışmaya devam eden gazeteci-yazar arkadaşların şapkalarını öne koyup bir durum değerlendirmesi yapmalarının tam zamanı.
  • Hiç yorum yok: