14 Mart 2009 Cumartesi

Telefon Dinlemece, Dinlenmece


Gelir İdaresi Başkanı Akif Ulusoy’un Doğan Yayın Holding İkinci Başkanı Soner Gedik’le yaptığı konuşma kayda alınmış... İnternete aktarıldı. Akif Ulusoy Kıbrıs’a tayin edildi. Olay, iş dünyasının da izinsiz dinlemeye alındığını gösteriyor. Başbakan Erdoğan, izinsiz dinlemeleri kimin yaptığını bilmediğini söylüyor, peki bunu yapanlar aranıyor, ortaya çıkarılıyor mu? Hiç öyle bir niyet ve çaba da gözlenmiyor.

Bu tezgâhı kuranlar, örneğin Merkez Bankası Başkanı’nın, Maliye Bakanı’nın telefonlarını dinleyerek bu bilgileri kazanç amaçlı kullanamaz mı? Banka yöneticilerinin, önemli bürokratların, özel sektör patronlarının yaptıkları konuşmaları dinleyenler, bunları gizlice pazarlayamaz mı?
Bilgiler borsada veya bir başka yerde kullanılamaz mı? Banka hesaplarının veya kartlarının şifreleri telefonla ulaştırılıyor. Bu trafiğe girenler şifreleri ele geçirerek hesaplara giremez mi?
Hesaplardaki paraları boşaltamaz mı?

Bu dinlemelere sır kaptırmamak için işler yavaşlıyor. Bu durum uzun vadede yabancı yatırımcının da Türkiye’den soğumasına yol açacaktır...

Hiç yorum yok: