23 Ağustos 2008 Cumartesi

Cebinde 15 YTL'si Olmayan...


Kulübe geldiği iddia edilen şikayetlerden ikisi.. Aynı kişi aynı metinlerde iki defa yazıyor. Birileri açıklara yakın olan yanlardan kombine alıp onlara dağıtmış..demiş bu arkadaş. Bu bilgiye nereden ulaştı acaba? İlginç.

Bu şikayetleri yazan kişilerin farklı olduğunu düşünelim diyelim. İkisinde de aynı cümleler var. noktasına virgülüne kadar. Bu kadar büyük tesadüf olur mu sizce?

Amaç bellidir. Her şeyden bihaber olan genel kitleyi kandırmak ve bunda da oldukça başarılı bir politika oynandığını söyleyebiliriz..

Zaten metinlerde anahtar kelimemiz,"gerçek Fenerliyiz biz" olduktan sonra. İnandırıcı olmak çok da zor değil.
Terörist, mahkum, sadist, cebinde 15 YTL'si olmayan, başkasının suratında sigara söndüren, taciz eden...

Hepsi Genç Fenerbahçeliler grubunun üyelerine yakıştırılan sıfatlar.

Nereden öğreniyoruz bunları? Kulübe gönderilen fakslardan, maillerden.

Bu faksı,maili gönderenler nasıl insanlar? Kimsenin Fenerbahçeliğini sorgulamak haddimize değil fakat bunu söyleyenler, bunları böyle yazanlar insan olamaz. Ne oldum delisi, sonradan görme kişilikler desem...

Hayır, hayır bunlarda yanlış kelimeler. Ne farkımız kalıyor şimdi ben bu kelimeleri onlar için kullanırsam.

Geldiğimiz hale bak. Fenerbahçe taraftarı en sonunda birbirini maddi olarak yargılar hale geldi. Tipini, montunu beğenmediği adamı çapulculukla itham edebiliyor. Sakalını beğenmediği adamı terörist ilan edebiliyor. Bu işin devamında biletleri, kombineleri maaş bordrosu ile mi satacaklar?

Aslında konu kulubün yaptığı açıklama. Tamamen politik olan, sorulan sorulara cevap vermeyen, hedef gösteren, ispatı olmayan iddialarda bulunan sert bir açıklama. Beklenen tarzda bir açıklama olmuş desek yalan olmaz sanırım. Kayda değer tek yanı lügatamıza TEK KİMLİK FENERBAHÇELİLİKTİR diye yeni bir söylem kazandırması oldu bu açıklamanın. Doyurucu, açıklayıcı değil yani.

Belki kulubün yaptığı açıklamaya karşılık satırlarca şey yazıp, tartışabiliriz fakat açıklamanın bulunduğu sayfanın sonunda yer alan fakslar ve mailler öyle şeyler içeriyor ki bırakın "Fenerli, Fenerliye bunu yapmaz" muhabbetini "insan insana yapmaz, söyleyemez" dedirtecek cinsten.

Tribünde bazıları, bi yerlerden emir alarak kavga çıkartsın. Ortalık karışsın. Oradaki bazı şeylerden habersiz vatandaşlar haklı olarak sinirlensin bu olaya. Lakin bazı yönlendirmelerle tüm suç GFB'ninmiş gibi yaklaşılsın olaya. İstenen şey buydu zaten. Kulaktan kulağa aktarılan şeyin efsane olduğunu düşünürken, bahsi geçen şey gerçek oldu. Bir satranç ustası edasıyla yapılıyor her bi hamle. Medya, seyirci, kiralık katiller vs. ne varsa kullanılıyor.. Nasıl bir savaştır bu? Anlamak mümkün değil.

Öte yandan, bazı conconlar çıkıp da şu yukarıdaki şikayetleri yazıyor. Kimden bahsediyor. Oraya kasıtlı bir şekilde sokulan tipleri mi? Şayet onlarsa bahsettiği, iyice araştırsın bakalım, kim sokmuş onları oraya...Yok..GFB elemanlarından bahsediyorsa, o zaman yine araştırsın, kimin ne gibi fedakarlıklarla o kombineleri aldığını.

Elit tabakanın kulübü olduk iyice. Bu insanlar dünyanın kendi etrafında döndüklerini sanıyorlar.. Yazık..çok yazık

Son olarak; Bu hedef göstermeler bakalım nereye kadar gidecek?

Hiç yorum yok: