6 Mart 2009 Cuma

Çanak Çömlek Patladı

Cumhuriyet Gazetesi’ne el bombası atılması karşılığı, Ergenekon Örgütü üyelerinden 500 bin dolar aldığını öne süren Danıştay Baskını sanığı Osman Yıldırım'ın ifadelerini, baz istasyonu kayıtları yalanladı.

Ergenekon davasının "gizli tanıklarından" Osman Yıldırım ifadesinde 0 Nisan 2006 günü İstanbul Ataşehir’de Alparslan Arslan’la buluşarak, birlikte bir villaya gittiği, burada Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan ve Oktay Yıldırım ile buluştuğunu anlatmıştı. Yıldırım, Tekin’in üç el bombası vererek 500 bin dolar karşılığında Cumhuriyet Gazetesi’nin bombalanmasını istediğini, kendisinin de bunu kabul ettiğini söylemişti.

Ancak Muzaffer Tekin, Rasim Görüm, Veli Küçük, Oktay Yıldırım, Fikri Karadağ ve Zekeriya Öztürk’ün telefon dökümlerinin kayıtları, sanıklardan hiçbirinin o tarihte Ataşehir'de bulunmadığını ve Arslan ve Yıldırım’la görüşmediğini ortaya çıkardı.

Şimdi cevaplanması gereken soru ise sanıklıktan tanıklığa terfi eden -ettirilen- Osman Yıldırım'ın neden yalan ifade vererek insanları suçlu durumuna düşürdüğü..

Hiç yorum yok: