21 Aralık 2008 Pazar

Fenerbahçe Cumhuriyeti

Sürekli sağda solda şu tarz eleştiriler duyuyorum, "Neden Fenerbahçe Cumhuriyeti? Bölücü müsünüz? Türkiye Cumhuriyeti yeter bize" vs.

Öncelikle belirtmem gerek ki, bu tarz soruları soranlar muhtemelen anti-Fenerbahçe güruhu olduklarından dolayı, bazı şeyleri net yorumlayamıyorlar.

Birincisi, bu Fenerbahçe Cumhuriyeti lafını ilk kullanan kişi Beşiktaşlı olan Yalçın Doğan'dır. Yani bu ismi ortaya atan bir Fenerbahçeli değildir.

İkinci olarak, lafı çıkaran Doğan olabilir ama hala Fenerbahçe taraftarı kullanıyor, sahipleniyor denebilir. Evet, doğrudur. Böyle bir pankart yapılmıştır ve birçok Fenerbahçe taraftarı bu sözü kullanıyordur ama buradaki amacın bölücü olduğunu iddia etmek için zeka sorunu yaşamak gerek. Bölücülük iddiasında bulunanlara sormak lazım; Fenerbahçe taraftarının dağlara silahla çıktığını, Türk askerini, masum sivilleri öldürdüğünü gördünüz mü hiç? Hastaneleri, okulları, camileri, ve diğer devlet dairelerini bombaladıklarını gördünüz mü peki? Cevabınız hayır olacak tabii ki. Peki tüm bunlara karşın, sadece farklı bir camia olduğunu belirtmek için kullanılan "Fenerbahçe Cumhuriyeti" kelamınından olmadık anlamlar çıkartma çabaları da nedir?

Hiç yorum yok: