23 Kasım 2008 Pazar

Bariz Gol Şansı

Fenerbahçe 70 dakika 10 kişi oynayan Eskişehirspor’u yenememiş. Hatta 10 kişi olan Eskişehir değil de sanki Fenerbahçe.. Golü de verilmemiş Eskişehir’in. Fenerbahçe sezon başından beri süren renksiz, kişiliksiz, ruhsuz futbolla dolu maçlarına bir halka daha eklemiş. Bunların hepsi meydanda. Gözler görüyor, kelimeler anlatmaya kifayetsiz kalıyor. Çünkü temcit pilavı gibi her hafta aynı değerlendirmeleri yapmak lazım. Her hafta her hafta aynı şeyleri yazmanın manasızlığı aşikar. O yüzden bunları geçiyorum bir kalem. Ben Erman Toroğlu’dan bahsedeceğim biraz. İzleyen var mı bilmiyorum. Eskişehirspor-Fenerbahçe maçından sonra Maraton programında Fenerbahçe’ye verilen penaltıyı değerlendirdi. Ama ne değerlendirme..

Dedi ki; “Tam Alex kaleciden topu kurtardığı anda durdur”. Durdurdu yönetmen. “Sevgili Şansal, şu anda sağdaki ve soldaki Eskişehirspor’lu oyuncuların Alex’e müdahale etme şansı var mı ? Yok di mi. Bence de yok” dedi..

Yani Toroğlu’nun anlattığı tablonun öz Türkçesi şu: “Alex topu kurtaracak, kaleci de onu düşürmese boş kaleye yuvarlayacak”. Biz buna futbol literatüründe “bariz gol şansı” denir diye biliyoruz. Buraya kadar herşey normal. Ama yanlış biliyormuşuz demek ki. Çünkü Erman Toroğlu “bariz gol şansı yok” dedi. Önce tabloyu kendi çizdi, Eskişehirsporlu oyuncuların müdahale şansı yok dedi, ama sonra bariz gol şansı da yok dedi. Şaka gibi di mi ? Ama şaka değil. Böyle dedi. Açıklamasını da kelimesi kelimesine böyle olmasa da şu cümlelerle yaptı “şimdi Alex akıllı bir oyuncu, kendisini topla kalecinin arasına sokuyor, ayrıca da Alex artık kalecinin müdahale alanında, dolayısıyla kaleci ona müdahale ediyor.. Falan, filan, fişmekan..”

Yani şunu anlatıyor aslında “kardeşim uyuz oluyorum Fenerbahçe’ye. Sevmiyorum bu canına yandığımın takımını. Alex boş kaleye topu yuvarlayacak evet, ama yok bariz gol şansı falan. O kadar. Fenerbahçe’ye su yok, su.. Hadee..”

Dese ki “sağ ve soldaki Eskişehirsporlu oyuncular kademeye girebilir, Alex’in önünü kesebilir, dolayısıyla da bariz gol şansı yok”, o zaman eyvallah diyeceğim. Katılmayacağım tabi ama en azından “fikirdir” deyip anlayış göstereceğim. Ama “kimse kademeye giremez, kimse müdahale edemez, boş kaleye topu yuvarlayacak” tablosunu çizdikten sonra, “bariz gol şansı yok” deyince buna ne “fikir”, ne “görüş”, ne de “bakış” diyebiliyorum ben. Olsa olsa kendisinin de çokça kullandığı “Eyyam” diyebilirim ancak. Yada “sahip olduğu Fenerbahçe antipatisinin kelimelere dökülmüş hali” de diyebilirim..

“Bariz gol şansı” yok ha.. Daha nasıl olacak “bariz gol şansı” peki ?...

Yazı: King Santillana

Hiç yorum yok: