8 Eylül 2008 Pazartesi

Yorumsuz!

İzmir'in suyundaki arsenikten, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu sorumlu tutup, "Gelsin, 'yapamıyoruz, beceremiyoruz' desin, biz yardımcı olalım" diyen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun memleketi Afyonkarahisar'ın da aylardır aynı sorunu yaşadığı anlaşıldı.
Kentte en az 10 aydır şebekeye arsenikli su verildiği ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'nün, 4 Haziran 2008'de yaptığı tahlillere göre, Afyonkarahisar'ın içme suyunda en fazla litrede 10 mikrogram olması gereken arsenik sınır değerinin aşıldığı belirlendi.
M. Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 15.54 mg/lt, İzmir Yolu Mahallesi'nde 15.00, Uydukent Mahallesi'nde 15.52, Küçükçobanlı'da 28.13 mg/lt arsenik tespit edildi.

AKP'li Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Sağlık Bakanlığı'nın İzmir'e uygulamasını zorunlu kıldığının aksine, su faturalarına uyarıcı not düşülmediğini söyledi. Kaptan, "İzmir'deki gibi okullarda öğrencilere memba suyu dağıtmıyoruz. Arsenik arıtma tesisi de kurmuyoruz. İnternet sitesinden halkımızı ikaz ediyoruz. Vatandaşlarımızdan, belli bölgelerdeki suyu içmemelerini, yemeklerinde kullanmamalarını istiyoruz. Afyonkarahisarlılar, çok ciddi bir durum olmadığının farkında" dedi.

Arsenikli iller ve başkanları
- Aksaray: Belediye Başkanı Nevzat Balta (AKP)
- Kars: Naif Alibeyoğlu (AKP)
- Nevşehir: Hasan Ünver (AKP)
- Niğde: Mümin İnan (MHP)
- Van: Burhan Yenigün (AKP)
- İzmir: Aziz Kocaoğlu (CHP)
- Afyon: Abdullah Kaptan (AKP)

Hiç yorum yok: